Alegerea scutecelor pentru incontinență urinară

Incontinența urinară este o problemă sensibilă cu care se confruntă multe persoane. Însă, cu produsele potrivite, calitatea vieții pote fi îmbunătățită considerabil.

Spre exemplu, scutecele pentru adulți reprezintă cea mai ușoară și cea mai indicată soluție. Alegerea acestora, însă, necesită reflecție și luarea în considerare a câtorva criterii:

  1. tipul de incontinență – de la foarte ușoară la foarte gravă. Pentru incontinența foarte ușoară și ușoară (pierderi ocazionale de urină) recomandăm absorbante discrete, precum Bella Control Discreet Micro, cu putere de absorbție concomitent cu prevenirea scurgerilor de lichide. Sunt subțiri, cu formă anatomică și ușor de purtat. La polul opus, pentru incontinența gravă și foarte gravă, recomandăm absorbante cu grad ridicat de absorbție (8, 9, 10 picături). Pentru un plus de siguranță, se pot folosi pantalonași de fixare.
  2. capacitatea de absorbție a scutecelor – este determinată de cantitatea de celuloză și de prezența substanței speciale absorbante, care transformă lichidul în gel. Fără aceasta, lichidul s-ar scurge din scutec la cea mai mică presiune.

O capacitate mare de absorbție este necesară în cazurile de incontinență medie și gravă. Considerentul că un scutec subțire are o capacitate mai mică de absorbție decât unul gros este greșit. Miezul absorbant din scutecele subțiri este presat, fapt care oferă discreție și confort în utilizare.

  1. dimensiunea taliei – de regulă, scutecele sunt disponibile în dimensiuni de la XS la XL. În funcție de mărimea pe care o porți la pantaloni, poți alege scutecul de care ai nevoie. Fiecare brand, însă, poate avea măsurători diferite, așa că citește bine informațiile oferite de producător. O mărime mai mică, deși poate părea o idee bună (în sensul că scutecul va sta mai fix), va aduce disconfort în utilizare, iar o mărime mai mare nu va oferi protecția de care ai nevoie împotriva scurgerilor.
  2. materialul din care sunt realizate scutecele – alege produse care permit pielii să respire.

Pielea noastră are nevoie de un flux constant de aer pentru a fi sănătoasă. Dacă produsul pe care îl alegi, are un material impermeabil, pielea va începe să transpire, iar umezeala produce roșeli, iritații sau escare. Produse precum Seni Active, Super Seni, San Seni, Seni Optima, Seni Lady sau Seni Man sunt produse premium, realizate din materiale microporoase, ce permit circulația aerului.

  1. gradul de confort pe care îl oferă – alege scutece cu formă anatomică, ușor de aplicat și de îndepărtat. Scutecele cu ajustare pe corp și cu absorbție rapidă oferă confort în utilizare. Alege scutece cu ajustare pe corp și absorbție rapidă a lichidelor, din materiale care permit pielii să respire și care absorb mirosurile neplăcute.